Glede na Pravilnik o postopkih in ukrepih za zavarovanje osebnih podatkov je spodaj obrazlozeno, kako se dela s podatki ter v kaksne namene se uporabljajo.

Splosni pogoji in varstvo osebnih podatkov

Na tej strani lahko redno spremljate spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

Vasi osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba omogocajo normalno delovanje spletne strani www.szds.eu (www.szds.eu / www.streljanje.si / www.streljanje.com / www.szds.me).

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

O nas

Upravljalec spletne strani szds.eu je neprofitna organizacija Slovenska zveza za dinamicno streljanje. Vec o nas in nasi strukturi najdete tukaj.


Oblike sodelovanja

Nase storitve lahko uporabljate kot registrirani uporabnik (v tem primeru piskotke uporabljamo kot orodje za zagotavljanje varne identifikacije uporabnika).

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O nasih registriranih uporabnikih zbiramo naslednje podatke:

 • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov
 • uporabnisko ime in sifrirano geslo, ki ga pozna in spreminja le uporabnik sam - Nobena druga oseba nima dostopa oz. ne more prebrati ali spremeniti uporabnikovega gesla
 • sliko uporabnika
 • klasifikacijo in uporabnisko kategorijo za namene nastopa in registracije na tekme
 • rezultate tekme

Elektronski naslov, ime, priimek, elektronski naslov ter klasifikacijo / uporabniske nastavitve lahko uporabnik spremeni v svojem profilu;

Kdaj pridobivamo podatke

Podatke o uporabnikih in njihovi dejavnosti dobimo ko:

 • se prijavite na spletno stran www.szds.eu / www.streljanje.si / www.streljanje.com / www.szds.me;
 • uporabljate spletno stran www.szds.eu / www.streljanje.si / www.streljanje.com / www.szds.me.

Za kaj zbrane podatke uporabljamo

 • za zagotavljanje varnosti podatkov
 • za obvescanje uporabnikov o rezultatih tekem (ki so se strinjali z obvescanjem)
 • za sledenje dejavnosti uporabnika;

Nastavitve obvescanja lahko uporabniki spremenijo na strani Profil.

Kdo ima dostop do vasih osebnih podatkov

Poleg upravljavcev spletne strani www.szds.eu / www.streljanje.si / www.streljanje.com / www.szds.me nima popolnega dostopa do vasih osebnih podatkov nihce.


Roki hrambe osebnih podatkov

Vase osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za izvajanje sprejeta programa delovanja zveze SZDS. Vsak uporabnik lahko na strani Profil svoje podatke tudi izbrise. Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.
V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti

Na nasih spletnih straneh uporabljamo vec varnostno-zascitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zascito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblascene osebe (navedeni na temle naslovu) z uporabniskim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vasih osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vasega uporabniskega imena in gesla.

Piskotki

Delovanje nasih spletnih strani temelji na uporabi piskotkov. Piskotke shranjuje vas brskalnik in z uporabo njegovih orodij lahko piskotke trajno izbrisete z vasega racunalnika.

Poleg lastnih piskotkov portala www.szds.eu / www.streljanje.si / www.streljanje.com / www.szds.me ne uporabljamo piskotkov tretjih oseb.


Vase pravice

Nasim uporabnikov zagotavljamo možnost uresnicevanja naslednjih pravic:

 • seznanjamo vas s tem, kako uporabljamo vase osebne podatke;
 • vpogled v vse vase zbrane podatke najdete na strani profil;
 • vedno lahko uveljavite pravico do popravka. Zahtevo za popravek nam posljite na elektronski naslov info@sdzs.eu. V tem primeri izbrisemo vas elektronski naslov in nastavitve obvescanja

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vasi zahtevi obvestite s priporocenim pismom na naslov: SZDS, Grahovo 4a, Cerknica, ter omemba zagotovljenih pravic: dostop, popravek, dopolnitev, izbris osebnih podatkov, prenos podatkov.

ce menite, da se vasi osebni podatki shranjujejo ali kako drugace obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblascencu RS.

Razsirjen obseg pravic od 21. maja 2018 dalje velja tudi za vse, ki so nam osebne podatke posredovali pred tem datumom.